SkulpturGuiden er et opslagsværk over de skulpturer, der befandt sig i Høje-Taastrup og omegn (dvs. Taastrup, Torstorp, Hedehusene, Fløng, Sengeløse, Vridsløsemagle og Høje Taastrup by).
Den trykte SkulpturGuide
SkulpturGuiden begyndte sit liv som en bog udgivet i forbindelse med KUL’TOUR i 2008. Senere overtog Kulturelt Samråd det resterende oplag og har stået for distributionen af guiden siden da.
Hver skulptur var forsynet med foto af professionel fotograf, og bogen var trykt på højglans papir. Vi var meget stolte af slutresultatet.

Den elektroniske SkulpturGuide
Men, selv om man skulle tro det, så står skulpturer ikke stille. Nogle bliver pillet ned, andre bliver flyttet, og naturligvis kommer der flere til.
Da det blev tid til at opdatere SkulpturGuiden, blev det besluttet at lave en digital version i stedet. En, der var baseret på det samme flotte design som bogen, men hvor indholdet var opdateret.
I første omgang blev det til en Flash-version af guiden, hvor man både kunne bladre gennem siderne ved at klikke i hjørnerne, men indholdsfortegnelsen også var en interaktiv menu.
Denne version af SkulpturGuiden blev placeret på Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside. Den havde dog ét problem: Den var lavet i Flash, og Flash virkede ikke på de dengang nye iPhones, som var ved at blive hvermandseje.
Så derfor kom ideen: Hvad med en digital version af SkulpturGuiden, der fungerede som en stor database, som ikke krævede Flash og var mobil-venlig?

Resultatet blev SkulpturGuide.dk – den elektroniske guide til skulpturer i Høje-Taastrup. Hjemmesiden kører I&D CMS og indeholder en database, der krydsrefererer kunstnere, byer og kunstværker, så brugerne kan søge på lige hvad de har lyst til.
Vil man vide hvilke andre skulpturer, en bestemt kunstner har lavet? Eller vil man bare finde alle skulpturer i én by? Alt det lader SkulpturGuide.dk dig gøre.
Alle skulpturer blev desuden placeret på et Google-kort, som kunne tilgås direkte fra hjemmesiden. Således kan man planlægge sin egen rundtur i kunstens verden med SkulpturGuiden i hånden.
Senere stod vi også for at oversætte SkulpturGuiden til engelsk. Således kan turister også bruge SkulpturGuiden til at gå på opdagelse.
Gå på opdagelse med QR-koder
Som et led i den nye SkulpturGuides brugervenlighed blev der placeret QR-koder på små skilte ved siden af hver enkelt skulptur. Når man scanner disse QR-koder, bliver man ført direkte til den pågældende skulpturs opslag på SkulpturGuide.dk.
QR-koderne på skiltene er dynamiske, hvilket giver Kulturelt Samråd en unik frihed til at flytte og genbruge QR-skiltene. Hvis man f.eks. vil flytte et QR-skilt fra en skulptur til en anden, så kan man ændre hvilken skulptur, den QR-kode skal pege på, i hjemmesidens administration. Det sparer Kulturelt Samråd for at skulle lave nye skilte hver gang, de flytter en skulptur eller opsætter en ny.