Ugen der gik: Uge 8

Udgivet d. 26. februar 2018

Facebooks nedprioritering af nyheder

I januar annoncerede Facebook, at de ville nedprioritere nyhedsindlæg på folks tidslinjer (til fordel for indlæg fra venner og bekendte).

Det har selvfølgelig skabt lidt uro hos nyhedsformidlere, heriblandt aviser og tv-kanaler. TV Midtvest tog det drastiske skridt at holde en 2 ugers ferie fra Facebook for at se, om det gjorde den store forskel.

TV Midtvest siger, at det fik dem til at fokusere mere på nuanceret og detaljeret nyhedsformidling, frem for de mere “varme” krimi/drama nyheder, der traditionelt fik flere kliks, men havde kortere levetid.

Nu er der selvfølgelig et par detaljer, der er vigtige at have i mente. For det første kan TV Midtvest tillade sig at lave disse eksperimenter fordi de ikke er afhængige af indtægter fra annoncer. Selv hvis de 2 uger havde betydet, at deres besøgstal på hjemmesiden faldt drastisk, så var der ikke sket den store skade rent forretningsmæssigt.

For det andet er de en regional tv-station, som i forvejen har en indbygget besøgsskare. De skal ikke bekymre sig om at opbygge et brand. TV Midtvest sendte for første gang i 1989 — længe før der var noget, der hed Facebook — så de må siges at være rimelig godt etablerede.

Alligevel er det interessant hvordan nyhedsformidlere nu prøver at finde alternative kanaler end Facebook for at få dialog med deres læsere/seere.

Hacker

Ved du hvem der har dit kodeord?

Vi hører hele tiden om hackerangreb på store og små web-tjenester. På siden https://haveibeenpwned.com kan du se, om din email-adresse har været involveret i sådan et hackerangreb.

Hvis du slår din mail-adresse op, kan du se, om den er nævnt i forbindelse med et hacker-angreb — og om dit login/password (eller andre private detaljer) er ude at svømme på det store internet.

Har du haft en Dropbox-konto eller en profil på LinkedIn i længere tid, så er din email-adresse sandsynligvis at finde.

Inden du går i panik, så husk på noget vigtigt: Den data, der blev lækket, er fra dengang, hackerangrebet skete. Hvis du sidenhen har skiftet kodeord, er det selvfølgelig dit gamle kodeord, hackerne har.

Vi kan dog ikke understrege kraftigt nok hvor vigtigt, det er, at have et solidt, ugennemskueligt kodeord.

Her er 3 hurtige råd omkring kodeord:

  1. Kodeordet til din email er det vigtigste. Sørg for, det er unikt, og at du skifter det regelmæssigt. Der er intet værre end en hacker, der har adgang til din email!
  2. Et godt kodeord behøver ikke at være kompliceret. Påstanden om, at det skal indeholde sære tegn og tal for at være sikkert, er en skrøne. Sandheden er, at jo længere dit kodeord er, jo bedre. Jo længere dit kodeord, jo mere skal en maskine arbejde for at gætte sig til det.
  3. Lad være med at bruge personlige oplysninger, der er lette at gætte, som kodeord. F.eks. dit kæledyrs navn, eller din mors mellemnavn, eller din fødselsdato. Brug i stedet en lang sætning som kodeord; gerne en, der ikke giver så meget mening. Hackere bruger “social engineering” til at gætte kodeord, men hvis dit kodeord er helt fraskilt fra din dagligdag, er det langt sværere at gætte.
0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞