Udvid din fysiske butik med en webshop

Udgivet d. 16. januar 2018

9 gode grunde til at have en webshop, selv hvis du har en fysisk butik

Folk elsker stadig at gå i fysiske butikker, og det ændrer sig nok aldrig. Men langt flere af os går på shopping-tur efter butikkerne er lukket. Hvis du vil have del i det, bør din butik have en webshop – også hvis du har en fysisk butik.

Sandheden er, at der er langt flere fordele end ulemper ved at give dine kunder en online købsmulighed. Sidste år blev der omsat for 56,9 mia. kr. i danske netbutikker bare i det første halvår (kilde: FDIH).

Åbent-skilt i butik

1. Du har altid åbent

Det mest indlysende er, at din butik altid har åbent online. Kunder handler ind når de har tid – også udenfor din butiks åbningstider.

2. Samlet lagersystem

Webshoppen holder ikke kun styr på de varer, der bliver solgt online. Du kan også få den lavet således, at den bliver dit lagersystem for hele butikken.

Når en vare sælges, uanset om det er online eller offline, holder systemet styr på antallet af varer.

3. Rabatkoder, gavekort, VIP-klubber og nyhedsbreve

Med en webshop kan du segmentere dine kunder, så du kan målrette dine tilbud til dem. Du kan oprette særtilbud til loyale kunder, f.eks. dem, der melder sig ind i en online VIP-klub.

Benyt rabatkoder og gavekort i webshoppen. Kunden sparer penge og det leder som regel til mersalg.

4. Forsendelse eller afhentning

Du kan tilbyde forskellige leveringstyper – alm. forsendelse, eller forsikret forsendelse med tracking-nummer, osv. Kunden betaler for portoen.

De kan også få muligheden for at bestille deres varer fra webshoppen og afhente dem i din butik gratis. Hvis kunden kommer ind i din butik, er det jo en oplagt mulighed for at skabe mersalg.

Pakke

5. Kom ud over lokalområdet

Det gode ved en webshop er, at du måske begynder at få kunder fra både nær og fjern og din butiks omdømme spreder sig.

6. Større synlighed via sociale medier

Den bedste og mest troværdige form for markedsføring er – og har altid været, og vil altid være – word-of-mouth.

Gør det derfor super-attraktivt at dele din shop.

Mange webshops har en “ønskeliste” funktion, hvor kunder kan øremærke produkter, som de ikke vil købe lige her og nu, men måske i fremtiden. Sørg for, at sådan en ønskeliste også kan deles videre på sociale medier, så kunden kan dele sine ønsker med sine venner.

7. Automatiske anbefalinger

Webshoppen kan også automatisk kigge på dine kunders køb og udvælge andre produkter, de måske vil være interesserede i. Eller du kan selv tage styringen og vælge serier af produkter, der går godt sammen.

8. Lad dine kunder sige noget

Hvis kunder har noget at sige om dine produkter, så lad dem. Det giver stor værdi på troværdighedskontoen at have et talerør for dine kunder, hvor de kan give dig feedback – om det er på de sociale medier, hvor du naturligvis er tilgængelig, eller endda via anmeldelser på din webshop.

9. Skab netværk – det betaler sig

Din webshop er også en hjemmeside. En hjemmeside kan mere end bare sælge produkter.

Ud over dine produkter, så skriv indhold på din hjemmeside, der er værd at dele videre. Hvis du er en tøjbutik, så skriv blogs om de nyeste trends. Hvis du er en pladeforhandler, så skriv anmeldelser af de nye udgivelser.

Hav noget vedvarende indhold, der drager folk ind og kigge på dine varer.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞