Responsive design: fleksibel designmulighed til web, tablet og mobil

Udgivet d. 19. oktober 2015

Vi er efterhånden alle ved at være bekendt med konceptet bag en “mobil-side.” Over halvdelen af os bruger mobiltelefonen til at surfe på nettet med (kilde: FDIM) og vi har alle prøvet at rende ind i en side, der ikke passer til mobilskærmen.

Den mest almindelige måde at lave mobil-venlige hjemmesider har hidtil været at lave et særskilt design, specielt tilpasset smartphone-størrelser, som blev vist når hjemmesiden kunne se, at det var en mobil, der prøvede at læse siden.

Vi arbejder dog også med en anden måde at gøre hjemmesider mobil-venlige på, der kaldes responsive design.

Det kaldes “responsive” fordi man ikke laver et helt separat design, men at hjemmesidens elementer er “responsive” i forhold til skærmens størrelse. Simpelt sagt, elementerne rykker simpelthen rundt i forhold til hinanden, når pladsen bliver for trang.

Responsive design - din hjemmeside, uanset skærmstørrelse

Hvorfor så vælge det ene frem for det andet? Vores holdning er, at det kommer an på hvilken hjemmeside, man har tænkt sig.

Med en mobil-side laver man som sagt i praksis et helt nyt design – og man har dermed også frihed til at designe og placere de elementer, man vil bruge. Mobil-siden er adskilt fra “den store” hjemmeside, så den kan i realiteten se helt anderledes ud. Det kan være en fordel, hvis man har en meget grafik-tung hjemmeside, der ville være for tung at hente ned over mobilnettet.

Et responsive design bruger derimod de elementer, der er på siden, uanset størrelse. Elementer kan forstørres, formindskes eller skjules helt, men principielt skal alle elementerne være til stede på siden (om de så vises eller ej). Siden justerer nemlig indholdselementerne i real-time, uden at siden skal skifte eller loade. Siden “fylder” altså det samme i datamængden, uanset hvad man bruger.

Vi mener ikke, at den ene er bedre end det andet. Responsive design har visse fordele ud over at være mobil-venlige. For eksempel når man ser dem på computeren i forhold til hjemmesider, der er designet med en fast bredde. Hvis ens browser-vindue er for smalt, så vil der dukke horisontale scrollbarer op på hjemmesider med fast bredde, hvorimod et responsive design automatisk vil justere sig til vinduet.

Vi rådgiver gerne om den mest optimale løsning for din hjemmeside. Det er et valg, der er bedst at tage i begyndelsen af processen med at få udviklet sin hjemmeside, så det kan tænkes ind i det grafiske design fra starten af.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞