Organiser dit social medie univers på kryds og tværs – sådan kan det gøres

Udgivet d. 19. oktober 2015

Vi går meget op i de sociale medier her hos Identitet & Design. Når vi holder foredrag om sociale medier, så gør vi meget ud af at påpege forskellen på de store “omni-medier” og de mindre, specialiserede sociale medier.

Med “omni-medier” forstås de store giganter, som Facebook, Twitter og Google+ – og tildels også LinkedIn, som har hugget en fin, professionel niche ud for sig selv.

Med de “mindre” sociale medier forstås de tjenester, der har specialiseret sig i én ting, som de er gode til — og typisk bedre til end de store medier.  For eksempel har Facebook en fin video-uploader/afspiller indbygget, men de fleste foretrækker alligevel at uploade deres videoer til YouTube og dele dem videre på Facebook.

Det kan dog hurtigt blive uoverskueligt at holde styr på de mange medier, specielt hvis man aktivt prøver at engagere sig i de små medier, der ofte har helt anderledes kultur og kotumer end Facebook.

Heldigvis forholder det sig sådan, at mens de store omni-medier slås om hvem, der bliver den største, så har de mindre medier indset, at det største publikum findes andetsteds — og har derfor indbygget integration med de store medier.  Dermed kan du, som bruger, både engagere dig på de små medier, men også nå ud til et større publikum på Facebook, Twitter og Google+.

Det kræver blot to ting: For det første bør man have en klar plan for, hvad man bruger de forskellige sociale medier til og hvordan de skal interagere med hinanden.  Publikum er anderledes og opfører sig anderledes på forskellige sociale medier.  Ind til for nylig var hashtags noget helt fremmed for Facebook og bedst kendt fra Twitter og Instagram, men nu er de blevet indført — til stor glæde for nogle og forvirring for andre.  Landskabet ændrer sig hele tiden og man skal være villig til at følge med.

Men det hjælper at sætte tingene i system — også så man kan holde styr på hvilke medier, der opdaterer hvilke.

Se for eksempel hvordan vi har organiseret vores social medie univers (klik for større version):

Organisation af vores social medie univers

Vil du også have styr på dit social medie univers?

Vi kan hjælpe dig med både at komme i gang med de første spadestik, eller med et helt kursus, hvor vi sammen lægger en strategi for hvordan du bruger sociale medier optimalt. 

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞