Ny selvbetjening hos DK-Hostmaster tilføjer ekstra trin til hjemmeside-lancering

Udgivet d. 18. februar 2016

DK-Hostmaster har lavet en ny selvbetjeningsløsning, der er meget bedre end den gamle.

Den tilføjer dog et ekstra step i lancerings-fasen når vi udvikler hjemmesider. Før i tiden kunne vi selv redelegere domæner til vores I&D Hosting. Nu skal vores kunder selv gøre det.

Hvad er “redelegering” og hvorfor er det vigtigt?

Der er to helt basale ting, der skal være på plads for at have en hjemmeside: et domæne og hosting.

Domænet er selve adressen; ligesom adressen i en telefonbog. Hostingen, derimod, er der hvor selve hjemmesidens filer ligger; ligesom selve huset, telefonbogen henviser til. Derfor bliver hosting også af og til kaldt for “webhotel”.

Når vi lancerer en hjemmeside, så skal domænet pege på den rigtige hosting. Hos DK-Hostmaster er domænet forbundet med en navneserver. Hvis vi fortsætter hus/telefonbog-metaforen, så er navneserveren gaden hvor huset ligger på.

Vi er glade for metaforer, som I kan se

I mange tilfælde har kunden allerede købt sit eget domæne, som for eksempel hos GratisDNS.dk. Domænet vil derfor ligge på GratisDNS’ navneservere og fremtidige ændringer til domænet skal foregå hos GratisDNS via deres kontrolpanel.

Det er dog muligt ved bestillingen af domænet hos GratisDNS at angive navneserveren som domænet skal pege hen på. Denne mulighed finder man ved at åbne op for “avancerede indstillinger” under bestillingen og derefter indtaste vores navneservere. Derved undgår man at skulle redelegere senere i forløbet.

Redelegering er nu en opgave for kunderne

Før i tiden kunne vi som sagt selv anmode om at redelegere et domæne. Når vi gjorde det, så skulle vores kunde bare logge ind på sin DK-Hostmaster konto og trykke “godkend”; så klarede resten sig selv.

Nu skal kunden selv logge ind på DK-Hostmaster, vælge “redelegér” og indtaste vores navneservere.

Det er ikke just en uoverkommelig manøvre, men vi kan godt lide at gøre processen så let for vores kunder som mulig. “Godkend” er et nemmere ord at forstå end “primær navneserver”.

Derfor har vi lavet en guide til vores kunder, der er ved at få udviklet deres hjemmeside hos os, eller gerne vil skifte over til vores I&D Hosting.

Opdatering 1. marts 2016: Efter vi publicerede dette blogindlæg fik vi et opkald fra Larsen Data (ejeren af GratisDNS), som informerede os om, at der faktisk stadig findes en måde at anmode om redelegering af domæner fra DK-Hostmaster uden at kunden selv skal ind og gøre det fra DK-Hostmasters kontrolpanel. Det var vi ikke klar over da vi skrev indlægget. Hvor længe, den funktion bliver hos DK-Hostmaster, står dog hen i det uvisse.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞