Lær mere om kunsten i Høje-Taastrup via QR-koder

Udgivet d. 19. oktober 2015

Borger- og turistrettet information om kunst i det offentlige rum har tidligere været noget, man fandt i pjecer, brochurer, turistkort og rejsebøger på biblioteker, borgerservicekontorer, banegårde og kiosker. Men nu har den mobile teknologi gjort det muligt at gøre kunstformidlingen langt mere personlig.

Høje-Taastrup har et rigt udendørs kulturliv. SkulpturGuiden, som vi har lavet i mange år for Kulturelt Samråd i Høje-Taastrup, har forvandlet sig fra en flot tryksag til et levende opslagsværk på nettet, som vi udviklede og lancerede sidste år.

På skulpturerne i Høje-Taastrup er der nu blevet opsat skilte med QR-koder. SkulpturGuiden har været mobil-venlig fra starten af, men med QR-skiltene på skulpturerne er informationerne og historierne blevet meget mere tilgængelige. Hvis man scanner en af koderne, bliver man simpelthen ledt hen til den pågældende skulpturs opslag på hjemmesiden.

En simpel idé; et fleksibelt system

Systemet er også fremtidssikret, fordi skulpturer bliver ikke altid stående samme sted. Nogle bliver flyttet; andre bliver helt fjernet.

Derfor har vi udviklet et smart system til at administrere QR-koderne, der gør, at Kulturelt Samråd kan skifte linket på et QR-skilt via I&D CMS uden at skulle hænge et nyt op.

Den samlede pakke giver mange flere muligheder

Vores positive erfaringer med SkulpturGuiden har gjort, at vi har udviklet et samlet pakkeløsning for formidling af kunst, som vi internt kalder “Artour”. Det er et system, som både kommuner og museer kan få glæde af. Det bringer kunsten i øjenhøjde og indenfor rækkevidde.

Helt specifikt omhandler “Artour”-konceptet følgende elementer:

  • En hjemmeside i I&D CMS med database, der typisk krydsrefererer kunstnere med værker og placering. Vi siger “typisk”, fordi systemet er fleksibelt nok til at kunne tilpasses stort set alle tænkelige udstillingskonstellationer.
  • En mobil-venlig udgave af hjemmesiden, der deler database med hjemmesiden. Denne kan udformes som enten et særskilt mobil-design, et responsive design, eller sågar en decideret app til smartphones.
  • Vores fleksible QR-system, der består af to elementer.
    • Trykte skilte med QR-koder i unikt design
    • Administrations-modul til QR-koder i I&D CMS

Vores fleksible system gør, at ideen problemfrit kan overføres på en lang række andre typer kunstformidling. Vi er altid friske på at tænke ideen videre. “Artour” kunne for eksempel være med til at gøre museumsbesøg for skoleklasser mere interessante ved at indbygge spil eller quiz om udstillingerne i hjemmesiden. Der kunne indføres et socialt element, hvor kunstinteresserede kunne mødes om deres interesse og opnå fordele den vej.

Mulighederne er nærmest uendelige. Kontakt os via e-mail eller på tlf. 43 71 25 25 og hør mere om mulighederne.

Hele historien, kort fortalt: Så let er det at bruge

0 0 stem
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Book et uforpligtende møde!

Send en besked til os og hør hvad vi kan hjælpe dig med.

Overvejer du at få et nyt logo eller en ny virksomhedsprofil, så lad os finde en løsning der afspejler lige netop din virksomhed.

Måske skal din hjemmeside have et grafisk løft eller måske vil du gerne være mere synlig på Google.

Leder du efter en virksomhed, der kan udarbejde en webshop eller måske en kreativ app-løsning, så lad os tage en snak over en kop kaffe én af de nærmeste dage.