Kunst og kultur er en vigtig del af Høje-Taastrup Kommunes DNA

Kommunen er beriget med en lang række skulpturer af de mest anerkendte kunstnere. Igennem en lang årrække har kommunen og Kulturelt Samråd indkøbt betydende værker, som i dag er placeret rundt omkring i de forskellige bydele.

Du kender sikkert nogle af værkerne. Det mest markante er vel nok Bjørn Nørgaards store skulptur – Thors Tårn der er placeret centralt i Høje-Taastrup. Jeg vil opfordre jer til at tage ud og finde flere af de spændende skulpturer. Du kan blive hjulpet godt på vej med din mobiltelefon. Den kan du bruge til at scanne QR-koderne på de skilte der er monteret på skulpturerne. Din mobil viser nu et billede og en beskrivelse af kunstneren og værket. Du kan også søge på skulpturguide.dk og se både skulpturer og som noget nyt de mest betydende bygninger i kommunen. Det kan fx være kirker, vandtårnet og Kroppedal Museum.

Det er en fornøjelse at bo og arbejde i Høje-Taastrup Kommune, som gennem tiderne har satset på kunst og kultur, som en vigtig del af kommunens DNA.

Der er sandsynligvis andre kommuner der har samme gode indstilling til kunst og kultur. Men der er stadigvæk kommuner der har prioriteret anderledes. Og det går faktisk lidt ud over borgerne, synes jeg.    

 

Indlæser kommentarer...