Hvordan bruger jeg Facebook på min virksomheds vegne?

Udgivet d. 6. april 2016

Hvis man har en virksomhedsside – en såkaldt Page – på Facebook, så kunne man før i tiden skifte mellem at optræde som hhv. sin privatprofil og sin Page. Det kan man ikke længere.

Nu har de til gengæld udvisket skellet mellem hvornår du agerer som din Page og som dig selv. Her viser vi dig hvordan det gøres nu.

Se feed fra de sider, din Page følger

Som virksomhedsside må du som bekendt ikke følge privatpersoner. Men du kan følge andre Pages.

For at følge med i hvad dine Page-venner går og laver, skal du nu kigge nede til venstre under dit cover-billede:

Sådan ser du hvad dine Page-venner går og laver

Sådan “liker” du en side som din Page

Nu skal du bare gå ind på den Page, du gerne vil like. I Pagens cover-billede er der en “options”-knap, du skal klikke på.

Herfra kan du vælge at “like” som en Page, du er administrator for:

Sådan liker du Pages fremover

Sådan skriver du kommentarer på vegne af din Page

Når du skriver kommentarer, kan du nu vælge fra en lille knap hvem du vil efterlade kommentaren som.

Hvis du er inde på en anden Page end din egen, vil den som default være din privat-profil. Men du kan trykke på knappen og vælge mellem din privatprofil eller de Pages, du er administrator for:

Sådan skriver du kommentarer som din Page

Hvorfor har Facebook ændret på dette?

Det er ren spekulation hvorfor Facebook har lavet denne ændring. Før i tiden var der klare skodder mellem din privatprofil og dine Facebook Pages; nu er grænserne blevet lidt mere udviskede.

Det er en smagssag om det er mere brugervenligt eller ej sådan her. Nogle plejede at fare vild i hvem de var “logget ind som”; andre foretrak at have det klart delt op.

Nogle kloge hoveder teoriserer, at det er fordi Facebook gerne vil have folk til at bruge deres Business Manager, hvorfra man også styrer annonceringen af ens Page. Facebook er selvfølgelig meget ivrig for at folk bruger deres annonceringsværktøjer, for det er i sidste ende det, Facebook tjener penge på.

I vanlig stil har Facebook ikke forudannonceret denne ændring, så den har skabt en del forvirring blandt brugere. Forhåbentlig har dette indlæg kunnet dæmpe forvirringen lidt.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞