Hvilken betalingsløsning skal jeg vælge til min Webshop?

Udgivet d. 22. juni 2016

Du står og skal modtage online betaling på din nye webshop, men din leverandør fortæller dig at du skal bruge X indløsningsaftale og Y betalingsgateway for at kunne modtage A, B og/eller C betalingskort. Ikke nok med det, så inkluderer Z indløsningsaftale en betalingsgateway, men tager kun imod A og B betalingskort.

Og så er der MobilePay med deres online indløsningsaftale, som gør det muligt for dine kunder at betale med mobilen på din webshop.

De forskellige indløsere, gateways og betalingsformer har forskellige gebyrer og skal oprettes enkeltvis til hver deres priser. Der er transaktionsgebyrerabonnementspriser, danske og internationale priser, oprettelsesgebyrer, ansøgninger, tidsfrister, kravspecifikationer og godkendelsesprocesser.

Okay det virker ret kompliceret og der er mange ting at skulle tage stilling til.
Så lad os lige tage den helt forfra…

Betalingsgateway?

Demonstration af ePays løsningerHvis du skal modtage online betaling på din webshop har du brug for en betalingsløsning eller en betalingsgateway som det hedder (engelsk: Payment Service Provider, eller PSP). 

En betalingsgateway er en tjeneste der tilbyder at dine kunder kan indtaste sine kreditkortopløsninger på en sikker måde, og danner en kontakt mellem dig og indløseren. På billedet kan du se et eksmpel på hvordan det ser ud når man betaler via ePays betalingsvindue.

Herunder ser du et udvalg af de mest populære betalingsgateways på de danske online butikker:

Danske gateways

Internationale gateways

* YourPay, Paylike.io, PayPal, Stripe og Worldpay er unikke og skiller sig ud ved at de ikke kræver en indløsningsaftale da indløsningsaftalen oprettes med det samme hos de enkelte løsninger. Du skal derfor ikke oprette dig og betale flere steder for at kunne modtage betaling på din webshop og du kan derfor komme i gang meget hurtigere. Bemærk dog at du ikke kan modtage betaling med Dankort via disse gateways, men det kan du læse mere om længere nede i artiklen.

ePay er som noget nyt gået sammen med indløseren Bambora (tidl. Euroline) og har på dette tidspunkt et supergodt tilbud, hvor du får oprettet både en betalingsgateway (ePay) og en indløsningsaftale (Bambora) til én pris i samme hug. Det er billigere end det har været før og man kan kun gætte sig til hvorfor de tilbyder de nye priser, men mit umiddelbare bud er nok at de ovenstående nye gatewayløsninger (Stripe, YourPay osv.) er dukket op på markedet med nemmere og billigere løsninger.

Indløsningsaftale?

Sådan søger du om indløsningsaftale hos TellerEn indløser er en finansiel enhed der står for at trække selve pengene ved at kommunikere med bankerne, og giver samtidigt dig og din bank en sikkerhedsgaranti. For at dine kunder kan betale med kreditkort på din webshop, skal du have en aftale med en indløser. Det er din indløsningsaftale, der afgør, hvilke betalingskort der kan bruges til betaling.

Herunder ser du en liste over de populære indløsere:

Nets og Teller er fusioneret og det er kun Nets, der udbyder indløsningsaftale til Dankortet.
Du kan fremover ansøge om indløsningsaftale til både Dankort og de internationale kort (Visa, Maestro, Mastercard, American Express) hos Nets.

Clearhaus og Bambora er blevet populære på det danske marked med deres nye aftaler og priser.

Bemærk at de fleste internationale indløsere har deres egen betalingsgateway også (f.eks. PayPal, Stripe, YourPay og Paylike.io). Det vil sige at du ikke skal oprette 2 forskellige aftaler men at du derimod får en indløsningsaftale og betalingsgateway i ét samme produkt.

10. april 2018: Vi har ændret lidt på teksten da Teller A/S d. 13. december 2017 blev fusioneret ind i Nets Danmark A/S. Vi følger op på emnet og udgiver muligvis et nyt indlæg med status på markedet. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv informeret når vi udgiver nye indlæg.

Betalingsformer

BetalingskortValget af betalingsgateway og indløsningsaftale afhænger af hvilke betalingsmuligheder du vil give dine kunder på din webshop.

Herunder har du en liste over de mest populære betalingsformer:

  • Dankort
  • eDankort
  • Visa (VisaDankort)
  • Visa Electron
  • MobilePay Online
  • American Express
  • MasterCard
  • Maestro
  • JCB
  • Diners Club
  • Klarna
  • Danske Netbetaling
  • Forbrugerforeningens Kontokort

For at finde ud af hvilken indløser du skal vælge for at tage imod de forskellige betalingsformer anbefaler jeg at du besøger de forskellige indløseres hjemmesider for yderligere detaljer.

Jeg kan dog fortælle at det KUN er indløseren Nets der tilbyder Dankort og eDankort, men inden du laver en aftale med Nets anbefaler jeg at du læser resten af artiklen herunder.
Alle de internationale (og de fleste danske) indløsere tilbyder de internationale betalingskort: Visa, American Express, MasterCard og Maestro.

MobilePay Online er Danske Banks mobilbetalingsløsning til nethandel. Løsningen gør det nemt for dine kunder at betale via deres mobiltelefon på din webshop eller hjemmeside. Det kræver en indløsningsaftale med Nets, Bambora eller Clearhaus at få MobilePay Online.

Skal jeg tage imod Dankort på min webshop?

Rigtig mange kunder forventer at kunne betale med Dankort på din webshop, og det er derfor noget du skal overveje. For at kunne tilbyde betaling med Dankort på din webshop skal du have en indløsningsaftale med Nets, som sammen med tilkøbet af en betalingsgateway, giver dig mulighed for at kunne modtage både Dankort og danske VisaDankort på en måde, som kunderne er vant til.

Denne løsning med Dankort er dog ikke længere den mest optimale for din webshop, da det er en bremseklods for dig, som gerne hurtigt og billigt vil i gang med at modtage online betaling. Priserne hos Nets er fair på nogle områder, men de har nogle krav som nye webshopejere ikke kan leve op til, f.eks. at skulle stille op til 50.000 kr. i sikkerhed ved ansøgning. Derudover kan det tage flere uger at få godkendt din ansøgning om en indløsningsaftale hos Nets, og endnu længere tid hvis ansøgningen ikke godkendes ved første udkast.

Vidste du at der er forskel på et Dankort og et VisaDankort? Det er i dag kun op til 10% af danskerne, som har et originalt Dankort uden Visa.

Hvis din webshop accepterer Visa, hvilket næsten alle indløsningsaftaler inkluderer, kan danskerne betale med deres VisaDankort på din webshop.

Du behøver altså ikke at tage imod det gamle Dankort.

Det kan godt virke uoverskueligt, men der er hjælp at hente

Du skal først og fremmest snakke med din leverandør.

Valget af betalingsgateway og indløser kan godt være påvirket af hvilket system din webshop er bygget op i.
Din webshop og tilhørende CMS skal nemlig kunne understøtte og snakke sammen med dit valg af betalingsgateway.

Hvis du er i tvivl om valget af betalingsløsning, eller om din webshop kan tage imod betaling, er du altid velkommen til at skrive direkte til os eller skrive en kommentar forneden. Så kan vi finde ud af hvad der skal til for at du kan tage imod betaling på din webshop, og hvis det kræver en omstrukturering, opsætning eller omkodning af din webshop, giver jeg gerne et tilbud til dig, så du kan få sat gang i salget.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
1 Kommentar
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
jesper
jesper
2 år siden

god artikel der giver en basic intro til betalingsløsninger. Tak.

Skriv til os

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞