Hvad kan du bruge live video på Facebook til?

Udgivet d. 27. maj 2016

Det nye sort på de sociale medier er live video. Twitter har haft det i et stykke tid med Periscope, men danskerne har aldrig rigtig taget Twitter til sig på samme måde som Facebook.

Derfor er det en ret stor nyhed, at Facebook nu er begyndt at rulle deres Facebook Live ud til så mange som mulig. Men kan det bruges i virksomhedsøjemed? Sagtens!

Facebook Live er som sådan ikke noget nyt. iPhone-brugere i Danmark har kunnet starte live-streams i et stykke tid nu, men funktionen har ind til videre ikke været tilgængelig for Android-folket.

Det er ved at ændre sig i disse dage, hvor danske Android-brugere nu også får mulighed for at sende live-video.

Hvorfor overhovedet sende live video?

Live video er en fantastisk måde at interagere med dit publikum på, og til at tiltrække nye følgere. Eftersom Facebook Live stadig er et relativt nyt koncept, er folk stadig nysgerrige og går aktivt på opdagelse for at finde livestreams.

En af de danske virksomheder, der er hoppet ordentligt med på live-bølgen, er NiceHair.dk. Da vi sad og kiggede med den 23., var de de eneste, der live-sendte i Danmark – og det betød, de fik en ordentlig seerskare. Eftersom Facebook gemmer videoen når man holder op med at streame, er deres live-video nu blevet set af over 8.000 mennesker.

Det betyder, at hvis du sender live, har du større chancer for at tiltrække helt nye folk end ved bare at skrive opdateringer og poste billeder.

Det giver også sig selv, at det er en mulighed for ikke blot at vise din virksomhed frem, men også vise dig og dine medarbejdere frem som personer. At klare sig godt på sociale medier handler først og fremmest om personlighed.

Når du streamer live på Facebook Live, kan folk ikke bare sidde og se med mens det sker. De kan også skrive til dig, og du kan besvare deres spørgsmål og kommentarer live.

Det giver en uovertruffen interaktion hvor seerne føler sig tættere på dig. De husker dig. De ser, at du er til at snakke med. Hvis det gøres rigtigt, så skaber du et indtryk, der er guld værd. Gode indtryk og troværdighed er alfa og omega når det kommer til god forretning.

Hvordan kommer jeg i gang med at live-streame?

Som sagt kan du allerede nu bruge din iPhone, hvis du har sådan en, til at starte live-stream med. Snart kan du gøre det samme hvis du har en Android-telefon. Du gør det fra der hvor du plejer at skrive statusopdateringer:

Sådan starter du en livestream

Start med at finde ud af hvad du vil fortælle om. Hvis du har gode tips om din branche, du kan dele ud af, så er det bestemt en live-stream værd. Hvis du er i rådgivnings- eller coaching-branchen kan du holde “gratis råd”-livestreams hvor folk kan stille spørgsmål i kommentarene og få svar direkte. Mulighederne er uendelige.

Tag et kig på de andre livestreams, der er derude, for at få inspiration til hvordan du gør det godt. Facebook har et “live map“, hvor du kan se alle livestreams, der foregår lige her og nu verden over:

Facebook Live Map

Selvfølgelig skulle vi også lige prøve i torsdags. Her kan du se vores allerførste livestream:

Hvis du vil vide mere om hvordan du kommer godt i gang med livestream, og hvordan du bruger det i forhold til din virksomhed, så kontakt mig (Troels) på 43 71 25 25 eller på nedenstående kontaktformular.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞