Fordele og ulemper ved SEO

Udgivet d. 10. februar 2021

Synlighed og tilstedeværelse i online verdenen er vigtig i den digitale tidsalder. Søgemaskineoptimering, også kaldet SEO, er et redskab, der hjælper dig med at opnå synlighed online, hvilket potentielt kan føre til at flere finder frem til din hjemmeside. 

Det kan være en stor beslutning at tage, når man skal vælge at investere i søgemaskineoptimering. Du har måske fået lavet en flot hjemmeside, men din hjemmeside er ikke særlig meget værd, hvis den ikke er synlig overfor dine nuværende- og potentielle kunder. En ting er, at din hjemmeside er flot designet og nem at arbejde med. Noget andet er, at dine kunder skal kunne finde dig på f.eks. Google, når de søger efter dig eller dine ydelser.
Dette indlæg vil give dig et overblik over fordele og ulemper ved SEO.

Fordele ved SEO

SEO er gratis

Modsat Google Adwords, som koster penge, når en bruger klikker på din annonce, er SEO gratis.
SEO giver muligheden for at få gratis trafik til din hjemmeside, der kan genere omsætning uden at man skal bruge penge. På trods af, at det ikke koster penge, investerer man meget tid, da SEO kræver meget arbejde.
Mange vælger også, at bruge penge på forskellige SEO-værktøjer. Der er dog stadig mange SEO-værktøjer, der er gratis som fx Google Analytics og Screaming Frog.

Højere troværdighed

Naturlige, organiske resultater på Google har som regel højere troværdighed for brugerne, end de betalte. De organiske søgninger driver langt mere trafik til hjemmesider end de betalte søgninger. Undersøgelser viser, at organiske søgninger generer 64% af al trafik, mens de betalte søgninger kun generer 6%. Derfor er SEO en fordel fremfor Google Adwords.

Ulemper ved SEO

Langvarig proces

SEO virker, men det kan tage tid at se resultater. Det er svært at sige hvor lang tid det kan tage, før man rigtig begynder at se resultatet fra alt sit arbejde. Det er vigtigt, at man er forberedt på at skulle vente uger, måneder eller i nogle tilfælde år på at kunne se den reelle effekt.

Ingen garanti, når Google har magten

Der er desværre ingen garanti for, at alt dit hårde arbejde overhovedet giver resultater. Google har magten, og hvis Google ser surt på din hjemmeside, vil din hjemmeside få en lav placering. Der findes intet decideret “regelsæt” for hvordan man sikrer sig resultater med SEO, og der er ingen, der kan garantere dig en placering på side 1 på Google. Meget af den viden man har om SEO, kommer fra eksperter, der her erfaringer med SEO-arbejde.

Læs mere om SEO eller få en gratis teknisk SEO analyse

Læs mere om hvorfor du bør investere i SEO, og hvad SEO er. Du er også velkommen til at kontakte os, og få en gratis teknisk SEO analyse af vores SEO-ekspert. Med en teknisk SEO analyse danner I jer et overblik over hvilke tekniske optimeringer, der skal laves på jeres hjemmeside, for at opnå bedre placeringer på søgemaskiner som fx Google. I får en komplet analyse af alle de tekniske problematikker, der måtte være på jeres hjemmeside.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞