Er din hjemmeside brugervenlig?

Udgivet d. 4. marts 2021

Brugervenlighed er essentielt for, at din hjemmeside bliver god. Det skal bl.a. være nemt for besøgende at navigere rundt på din hjemmeside og hurtigt finde frem til informationerne.

Dette indlæg vil give dig 7 tips til hvad du bør undgå, hvis du ønsker, at din hjemmeside skal være brugervenlig.

1. Udgået webdesign

Hvis din hjemmeside ser gammel- og umoderne ud, har de besøgende en tendens til hurtigt at gå ud af den igen. En umoderne hjemmeside virker ofte utroværdig for de besøgende. Den digitale verden er i konstant forandring, og det er derfor vigtigt, at du er opdateret inden for de nyeste trends og tendenser. Hvis det grafiske design på din hjemmeside ikke ser professionelt ud, tiltrækker den ikke læserne. Derfor kan et flot og moderne webdesign være altafgørende for om du får besøgende ind på din hjemmeside.

2. Mangel på informationer

Man kan ikke altid antage at den besøgende selv kan regne ud hvad han/hun kan få ud af dine produkter eller ydelser. Derfor er det vigtigt at informere den besøgende om dine produkter eller ydelser, og hvad man kan få ud af det du sælger.

3. Hjemmesiden mangler call-to-actions:

Fortæl læseren, hvad de skal gøre. Sørg for at have en tydelig opfordring til handling på alle undersider. Det kan være køb, kontaktet os, spar i dag osv. Det skal være tydeligt for den besøgende, hvad next step er.

4. Søgemaskineoptimering er ikke tænkt ind

Beskriver dine titler og overskrifter dit indhold? Er dine overskrifter unikke og indeholder de relevante søgeord? Skriver du SEO-venlige tekster, der kan fastholde interessen for læseren? Alt dette og mere er vigtigt, hvis du ønsker en høj placering på Google, og flere besøgende til din hjemmeside.

5. Brugeren kan ikke finde rundt på hjemmesiden

Hjælp brugeren med at finde rundt på hjemmesiden. Gør det så ukompliceret som muligt at navigere rundt på din hjemmesode. Fx hjælper mange hjemmesider deres besøgende ved at have et søgefelt øverst, hvor man kan søge efter noget bestemt.

6. Hjemmesiden er ikke responsive

Når en hjemmeside er responsive ses og bruges den på både smartphones, tablets, bærbare og almindelige desktop computere.

Med et responsive design tilpasser hjemmesiden automatisk skærmens størrelse, således at tekst, billeder, tabeller, menuer, grafik osv. skalleres enten op eller ned, alt afhængig af hvilken enhed brugeren benytter til at se siden.

7. Hjemmesiden er ikke tilgængelig

Alle offentlige hjemmesider skal være tilgængelige i følge en lov. Det handler om at gøre ens hjemmeside mere tilgængelige for personer med forskellige grader af handicap. Dette gælder f.eks. blinde, døve, ordblinde, farveblinde og motorisk handicappede, som i dag har store problemer med at navigere rundt, anvende eller tyde og forstå indholdet på hjemmesiderne.

Vil du vide mere eller ønsk du hjælp med en ny hjemmeside, så kontakt os. Vores webudvikler står klar til at tage en uforpligtende snak om dine ønsker eller de spørgsmål du må have.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Skriv til os

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞