Drømmer du om opstart af en ny webshop? Dette skal du overveje inden du går i gang

Udgivet d. 4. februar 2021

Går du rundt med en drøm om at få en ny webshop, så er dette den bedste tid at komme i gang på. 

Undersøgelser har vist, at flere og flere købere vælger webshops frem for fysiske butikker (finans.dk). Især under corona-krisen finder købere det mere sikkert og bekvemt. Mange vælger at undgå fysiske steder, hvor for mange mennesker er samlet, og derfor drager de fleste til webshops. Med en webshop, kan man roligt bestille produkter/ydelser fra sin sofa, og få det leveret direkte til sin hoveddør. 

Læs mere om hvorfor du bør eje en webshop i 2020 her

Dette indlæg er til dig, som overvejer at starte en ny webshop.
I samarbejde med min kollega, der har arbejdet som webudvikler i mange år, giver vi råd til hvordan du kommer godt fra land. 

Vælg det rigtige domænenavn

Vælg et domænenavn, som er genkendeligt, og som folk husker. 

Hvis din kundegruppe udelukkende er i Danmark, så er det en god idé at benytte sig af et .dk domæne. Hvis du ønsker at sælge internationalt, så er det oplagt at benytte sig af et .com domæne.
Når du vælger et domænenavn, så er det en god idé at vælge et navn, der er kort og nemt at huske. Undlad at bruge bindestreger og æøå, da Google ikke er så glad for det. 

Vælg et professionelt webbureau til udviklingen af din webshop

Det kan være en udfordring at vælge det rigtige webbureau, når du skal have en ny webshop. Det er en stor beslutning, og det er vigtigt at du føler dig 100% sikker.  Det er nemt nok at finde en billig freelancer til at udvikle din webshop, men ofte lever de ikke op til en masse vigtige kriterier.

Det giver derfor bedre mening at få et professionelt  webbureau til at udvikle din webshop, frem for at vælge den billige løsning. Ved at vælge et professionelt og erfaringsfuldt webbureau, kan du være sikker på, at du får meget mere ud af det.

Her hos I&D Design og Web, har vi over 10 års erfaring i at udvikle og designe webshops. Vi er i konstant udvikling, hvilket betyder, at vi altid er opdateret på de nyeste trends og tendenser. Du kan læse mere på vores side webshop

Hvilket design ønsker du til din webshop?

Din webshop er dit vindue ud til omverdenen, og det er derfor vigtigt, at den er funktionel og har et flot design. Besøgende skal have et godt førstehåndsindtryk, når de går ind på din webshop, og de skal få følelsen af at ville blive på siden. Vi har selv været vidne til virksomheder, der har øget deres salg efter at have udskiftet deres gamle webshop ud med en ny og flot webshop. Hvis din webshop er umoderne med et udgående design, vil besøgende få en dårlig oplevelse, og derudover brander du dig selv dårligt. Selve designet på din webshop er nærmest altafgørende, og derfor skal man hele tiden være opdateret inden for de nyeste trends og tendenser.

Hvem skal levere dine produkter?

Hvis du ønsker at sælge produkter fra din webshop, er det naturligvis vigtigt, at du finder den rigtige leverandør. Du skal gøre dig en masse tanker, når du skal finde den rigtige leverandør. Fx hvilke krav er der, hvis du skal få leveret dine produkter fra et land uden for EU? Hvilke krav er der generelt for leverandøren? Hvordan er priserne for leverandøren? Hvordan er leveringstiden? Kan du få produkterne til en pris, hvor du kan tjene penge på at videresælge dem? Alt dette er noget, som du bør tage i betragtning inden du går i gang med en webshop. 

Hvordan skal folk kunne betale på din webshop?

For at kunne modtage betalinger i din webshop, skal man have en betalingsgateway og en indløsningsaftale. Der er virksomheder, som tilbyder disse løsninger, som fx DIBS, ePay, Quickpay osv.
Hvis man vil tage imod betalinger med det danske Dankort, skal man have en indløsningsaftale med NETS, men i dag har næsten alle danskere et Visa-Dankort, så det er ikke længere nødvendigt at have en særaftale med NETS om dette. Der er stor forskel på de forskellige betalingsgateways og muligheder for indløsningsaftaler og det kan være svært at vælge den rette løsning. Du kan derfor læse mere om hvilken betalingsgateway du kan vælge

Fragt og forsendelsesmuligheder

Det er vigtigt, at du undersøger de forskellige fragtmuligheder, hvis du skal få leveret dine produkter. Mange danske webshops benytter sig ofte af PostNord, BRING, DAO365, GLS osv. 

For at kunne sende dine produkter, skal du også have et lager hvor du kan have dine varer. Du kan vælge at have dit eget lager, men du kan også benytte et eksternt lagerhotel, eller du kan benytte dig af dropshipping direkte fra leverandøren, hvis din leverandør tilbyder det.

Markedsføring af din webshop

Din webshop er ikke særlig meget værd, hvis ingen kan finde den. Derfor er markedsføringen enorm vigtigt. Ved at markedsføre din webshop på den rigtige måde, kan man få mange besøgende på sin webshop. 
Der er mange måder at markedsføre din webshop på. Digital markedsføring er en sikker måde at få nye kunder på, og dette kan ske bl.a. via SoMe eller SEO. Begge måder er fordelagtige for ens forretning, og kan hjælpe en med at blive mere synlig online. 

Ønsker du at høre mere omkring webløsninger?

Hvis du ønsker at vide mere omkring webshops, og hvordan hele processen foregår, så er du velkommen til at kontakte os. Vi vil med glæde hjælpe dig med at komme i gang med din nye webshop. 

Du kan også læse mere på vores hjemmeside

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞