Den 23. september skal alle offentlige hjemmesider være webtilgængelige

Udgivet d. 9. september 2020

Fra den 23. september skal både nye og gamle hjemmesider overholde kravene i lov om webtilgængelighed.

Målet med tilgængelighedsloven er at gøre offentlige hjemmesider og mobilapplikationer mere tilgængelig for personer med forskellige grader af handicap. Dette gælder f.eks. blinde, døve, ordblinde, farveblinde og motorisk handicappede, som i dag har store problemer med at navigere rundt, anvende eller tyde og forstå indholdet på hjemmesiderne og i mobilapplikationerne.

Vi har tidligere skrevet om Lov om tilgængelighed på offentlige hjemmesider og mobilapplikationer, hvor du kan læse mere om de enkelte detaljer vedrørende deadlines og arbejdsopgaver.

Er du ansvarlig for en hjemmeside eller app?

Hvis du er én af dem, der har ansvaret for en offentlig hjemmeside, kan det være overvældende, når man opdager, at den hjemmeside, man er ansvarlig for, er omfattet af nogle krav, man ikke aner noget om. Webtilgængelighed er en kompleks og teknisk opgave og skal tænkes ind, hver gang du opdaterer og ændrer din hjemmeside.

Hvis du lige har opdaget, at din hjemmeside skal leve op til loven om webtilgængelighed, og at der ikke er udarbejdet en tilgængelighedsanalyse af de 50 succeskriterier på niveau A og AA i den internationale standard WCAG 2.1, som hjemmesiden skal overholde, eller en lovpligtig tilgængelighedserklæring, som skal oprettes hos Digitaliseringssyrelsen, så tag endelig fat i os.

Der skal udarbejdes en Tilgængelighedserklæring

Loven stiller krav om, at myndigheder skal offentliggøre en tilgængelighedserklæring, der beskriver hjemmesidens tilgængelighed, samt fremlægge en plan for udbedring af områder, der evt. ikke er fuldt tilgængelige.

Hvis du ikke ved noget om tilgængelighedserklæringen, du har pligt til at lave i Digitaliseringsstyrelsens fælles digitale løsning, er du mere end velkommen til at tage fat i os.

Der er deadline den 23. september 2020

Ønsker du hjælp til en analyse og en tilgængelighedserklæring på din hjemmeside, så har vi den viden der skal til for at udarbejde en analyse og en tilgængelighedserklæring til dig. Kontakt os for at høre nærmere.

Og husk, at når det gælder webtilgængelighed, så fjerner du en digital barriere for de mange personer med forskellige grader af handicap.

Der er altså ingen vej uden om.

0 0 stem
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Book et uforpligtende møde!

Send en besked til os og hør hvad vi kan hjælpe dig med.

Overvejer du at få et nyt logo eller en ny virksomhedsprofil, så lad os finde en løsning der afspejler lige netop din virksomhed.

Måske skal din hjemmeside have et grafisk løft eller måske vil du gerne være mere synlig på Google.

Leder du efter en virksomhed, der kan udarbejde en webshop eller måske en kreativ app-løsning, så lad os tage en snak over en kop kaffe én af de nærmeste dage.