Den 23. september skal alle offentlige hjemmesider være webtilgængelige

Udgivet d. 9. september 2020

Fra den 23. september skal både nye og gamle hjemmesider overholde kravene i lov om webtilgængelighed.

Målet med tilgængelighedsloven er at gøre offentlige hjemmesider og mobilapplikationer mere tilgængelig for personer med forskellige grader af handicap. Dette gælder f.eks. blinde, døve, ordblinde, farveblinde og motorisk handicappede, som i dag har store problemer med at navigere rundt, anvende eller tyde og forstå indholdet på hjemmesiderne og i mobilapplikationerne.

Vi har tidligere skrevet om Lov om tilgængelighed på offentlige hjemmesider og mobilapplikationer, hvor du kan læse mere om de enkelte detaljer vedrørende deadlines og arbejdsopgaver.

Er du ansvarlig for en hjemmeside eller app?

Hvis du er én af dem, der har ansvaret for en offentlig hjemmeside, kan det være overvældende, når man opdager, at den hjemmeside, man er ansvarlig for, er omfattet af nogle krav, man ikke aner noget om. Webtilgængelighed er en kompleks og teknisk opgave og skal tænkes ind, hver gang du opdaterer og ændrer din hjemmeside.

Hvis du lige har opdaget, at din hjemmeside skal leve op til loven om webtilgængelighed, og at der ikke er udarbejdet en tilgængelighedsanalyse af de 50 succeskriterier på niveau A og AA i den internationale standard WCAG 2.1, som hjemmesiden skal overholde, eller en lovpligtig tilgængelighedserklæring, som skal oprettes hos Digitaliseringssyrelsen, så tag endelig fat i os.

Der skal udarbejdes en Tilgængelighedserklæring

Loven stiller krav om, at myndigheder skal offentliggøre en tilgængelighedserklæring, der beskriver hjemmesidens tilgængelighed, samt fremlægge en plan for udbedring af områder, der evt. ikke er fuldt tilgængelige.

Hvis du ikke ved noget om tilgængelighedserklæringen, du har pligt til at lave i Digitaliseringsstyrelsens fælles digitale løsning, er du mere end velkommen til at tage fat i os.

Der er deadline den 23. september 2020

Ønsker du hjælp til en analyse og en tilgængelighedserklæring på din hjemmeside, så har vi den viden der skal til for at udarbejde en analyse og en tilgængelighedserklæring til dig. Kontakt os for at høre nærmere.

Og husk, at når det gælder webtilgængelighed, så fjerner du en digital barriere for de mange personer med forskellige grader af handicap.

Der er altså ingen vej uden om.

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞