Dansk Crowdfunding Forening er nu en realitet

Udgivet d. 19. oktober 2015

Ironien i at holde den stiftende generalforsamling for Dansk Crowdfunding Forening i Børsens gamle gemakker var ikke gået forbi de velklædte herrer, der var mødt op. “Den nye andelsbevægelse,” som foreningen selv kalder crowdfunding-bevægelsen, er en ny måde at opnå finansiering for iværksættere og SMV’er, der udfordrer de etablerede veje.

Der var en munter og ivrig stemning da den første bestyrelse i DCF nogensinde holdte nogle korte præsentationer af sig selv (med stramt styret stopur). Bestyrelsen rummer blandt andet Lars Nordal Jensen, seniorkonsulent hos Vækstfonden; Sigurd Schou Madsen, erhvervspolitisk konsulent for Dansk Erhverv; Christian Walther Øyrabø, bestyrelsesformand hos Dansk Iværksætter Forening; og Asger Trier Bing, stifteren af lånecrowdfunding-portalen Lendino.

Formanden Frederik Ploug Søgaard og næstformand Michael Eis, stifteren af rewardcrowdfunding-portalen Booomerang.dk, var i højt humør, da der blev skrevet under i hvad de selv kaldte et “historisk øjeblik.”

Michael Eis skriver under Frederik Ploug skriver under

Som repræsentant for I&D var jeg til stede for at suge al den nye viden og entusiasme til mig, såvel som at fortælle om den nye hjemmeside, som vi er i gang med at lave for Dansk Crowdfunding Forening.

Vi har også lavet foreningens nye logo, som de allerede bruger flittigt i nyhedsbreve og til generalforsamlingens præsentation – set her i baggrunden for den nye bestyrelses gruppefoto:

Den stiftende generalforsamling i DCF

Fra venstre: Kurt Søndergaard, Eric Korre Horten, Michael Eis,
Sigurd Schou Madsen, Asger Trier Bing, Frederik Ploug Søgaard

Vi går en spændende tid i møde i Danmark, nu hvor der er en forening til at tale sagen for hvad crowdfunding kan gøre for danske iværksættere, små/mellemstore virksomheder, og hjælpe til med at sætte crowdfunding på dagsordenen.

Jeg er selv meget spændt på crowdfunding og på at få det ind i den danske bevidsthed, for jeg har selv set med egne øjne hvordan crowdfunding kan skabe liv og energi omkring projekter, som traditionelle finansierings- og markedsføringsmetoder ikke kan. Crowdfunding er dog ikke en trussel mod det etablerede system – som formand Frederik Ploug sagde, så er crowdfunding i hans optik et supplement. Det giver bare flere muligheder for at komme direkte i kontakt med dit publikum.

Hvis du gerne vil høre mere om crowdfunding, så har vi indgået samarbejde med DCF om at være en af deres anbefalede rådgivere. Vi specialiserer os i reward- og donationscrowdfunding, men vi er altid friske på en snak om hvad der passer bedst til dine behov. Se f.eks. vores crowdfunding-startpakke.

Af Troels Pleimert
Cand.comm., konsulent i sociale medier og crowdfunding

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞