Skrevet d. 02.06.2014

Ironien i at holde den stiftende generalforsamling for Dansk Crowdfunding Forening i Børsens gamle gemakker var ikke gået forbi de velklædte herrer, der var mødt op. "Den nye andelsbevægelse," som foreningen selv kalder crowdfunding-bevægelsen, er en ny måde at opnå finansiering for iværksættere og SMV'er, der udfordrer de etablerede veje.

Der var en munter og ivrig stemning da den første bestyrelse i DCF nogensinde holdte nogle korte præsentationer af sig selv (med stramt styret stopur). Bestyrelsen rummer blandt andet Lars Nordal Jensen, seniorkonsulent hos Vækstfonden; Sigurd Schou Madsen, erhvervspolitisk konsulent for Dansk Erhverv; Christian Walther Øyrabø, bestyrelsesformand hos Dansk Iværksætter Forening; og Asger Trier Bing, stifteren af lånecrowdfunding-portalen Lendino.

Formanden Frederik Ploug Søgaard og næstformand Michael Eis, stifteren af rewardcrowdfunding-portalen Booomerang.dk, var i højt humør, da der blev skrevet under i hvad de selv kaldte et "historisk øjeblik."

Michael Eis skriver under Frederik Ploug skriver under

Som repræsentant for I&D var jeg til stede for at suge al den nye viden og entusiasme til mig, såvel som at fortælle om den nye hjemmeside, som vi er i gang med at lave for Dansk Crowdfunding Forening.

Vi har også lavet foreningens nye logo, som de allerede bruger flittigt i nyhedsbreve og til generalforsamlingens præsentation - set her i baggrunden for den nye bestyrelses gruppefoto:

Den stiftende generalforsamling i DCF

Fra venstre: Kurt Søndergaard, Eric Korre Horten, Michael Eis,
Sigurd Schou Madsen, Asger Trier Bing, Frederik Ploug Søgaard

Vi går en spændende tid i møde i Danmark, nu hvor der er en forening til at tale sagen for hvad crowdfunding kan gøre for danske iværksættere, små/mellemstore virksomheder, og hjælpe til med at sætte crowdfunding på dagsordenen.

Jeg er selv meget spændt på crowdfunding og på at få det ind i den danske bevidsthed, for jeg har selv set med egne øjne hvordan crowdfunding kan skabe liv og energi omkring projekter, som traditionelle finansierings- og markedsføringsmetoder ikke kan. Crowdfunding er dog ikke en trussel mod det etablerede system - som formand Frederik Ploug sagde, så er crowdfunding i hans optik et supplement. Det giver bare flere muligheder for at komme direkte i kontakt med dit publikum.

Hvis du gerne vil høre mere om crowdfunding, så har vi indgået samarbejde med DCF om at være en af deres anbefalede rådgivere. Vi specialiserer os i reward- og donationscrowdfunding, men vi er altid friske på en snak om hvad der passer bedst til dine behov. Se f.eks. vores crowdfunding-startpakke.

Af Troels Pleimert
Cand.comm., konsulent i sociale medier og crowdfunding

Indlæser kommentarer...