Brug lyd og video i din markedsføring, del 2

Udgivet d. 4. november 2015

I forrige del viste vi dig hvordan du kom i gang med podcasts. I dette indlæg viser vi dig hvordan du tager skridtet videre og laver din egen video-podcast eller video-blog.

Det traditionelle format for podcasts er lyd. Det er et radioprogram, man kan gå og lytte til ude i verden, lige når man ønsker det.

Men du kan også bruge videoformatet til at engagere dig med dit publikum. Det går under mange navne, fra video-podcast og video-blog til sammentrækningerne vidcast eller vlog. Lad os for overskuelighedens skyld holde os til betegnelsen “video-blog”.

Hvad kan jeg bruge en video-blog til?

Synlighed er vigtig. Der er mange måder at gøre sig synlig på nettet på, men den bedste og mest effektive er via vidensdelende indhold. Fortæl dine kunder hvad du kan – og vis dem, at du kan det. Blogs er en god måde at gøre det på, men blogs er traditionelt tekst og billeder. Og ikke alle er lige gode til tekst.

Ligesom en podcast, så er en video-blog en føljeton med regelmæssige afsnit, som dit publikum kan abonnere på. Hvor podcasten var et radioprogram, så er video-bloggen nærmere en tv-udsendelse.

Indholdsmæssigt kan basalt set være det samme som podcasten, men video-formatet giver dig selvsagt flere muligheder fordi det er visuelt:

  • Reportage fra messer, foredrag, etc.
  • Præsentation af produkter
  • “Behind-the-scenes” om udviklingen af et produkt
  • Interviews med medarbejdere, eksperter, etc.

Gør det live!

Video er uundgåeligt et mere krævende format end bare lyd. At redigere video tager mindst dobbelt så lang tid som at redigere lyd. Så selv hvis du laver en skrabet video-blog med dit mobil-kamera og klipper det sammen i iMovie, så kommer du til at bruge meget tid på det.

Men der er en anden løsning! Takket være Googles Hangout-teknologi kan du live-streame en episode direkte på YouTube. Denne episode bliver automatisk tilføjet til din YouTube-kanal når du er færdig – uden at du behøver at redigere eller uploade noget som helst.

Og fordi Hangout fungerer ligesom Skype, kan du endda have gæster med i din video-blog fra hele verden!

Hvor skal jeg have min video-blog? Fylder video ikke meget?

Jo, det er ingen hemmelighed: video fylder en krig. Heldigvis har tjenester som YouTube gjort det let for os i dag at udgive video uden at vi skal tænke på hvor meget serverplads, vi har på vores egen hjemmeside.

YouTube-videoer kan nemt indlejres på ens egen hjemmeside, og det er en smal sag at sende et YouTube-link rundt i f.eks. nyhedsbreve.

Hvordan abonnerer folk på min video-blog?

Kernen i at have en video-blog er, ligesom med en podcast, at få folk til at abonnere på den. Således ved du, at du har fastholdt interessen hos folk, og at de modtager påmindelser hver gang du udgiver en ny episode.

Hvis du bruger YouTube til din video-blog, kan andre YouTube-brugere abonnere på din kanal. YouTube udsender automatisk ugentlige emails til folk om de kanaler, de har abonneret på. Men det kræver selvfølgelig, at dit publikum har en YouTube-konto – og at de bruger den.

En effektiv strategi er at integrere din video-blog med din hjemmeside og dine sociale medier. Således er du sikker på, at dit publikum bliver mindet om, at der er kommet noget nyt fra dig, selv hvis de ikke er YouTube-brugere.

Med I&D CMS kan du f.eks. få et blog-system, der automatisk tager de nyeste videoer, du uploader på YouTube, og tilføjer dem til hjemmesiden. Fra hjemmesiden kan dit publikum så abonnere direkte, og din video-blog kan tilføjes til de andre podcast-tjenester så folk også kan finde din video-blog fra deres podcast-apps.

Hvordan kommer jeg i gang med en video-blog?

De fleste computere og laptops i dag er udstyret med indbygget webcam. De fleste mennesker, der har en Google-konto (f.eks. til Gmail), har også en YouTube-bruger. Så i realiteten er du allerede udstyret til at komme i gang med din video-blog.

Det er selvfølgelig en kunst at bruge mediet rigtigt og få seertallet til at stige. Vi kan hjælpe med både det tekniske og med at få din video-blog ud til folk. Kontakt os og hør mere om hvad en video-blog kan gøre for din virksomhed.

← Tilbage til del 1 om audio-podcasts

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞