Brug lyd og video i din markedsføring, del 1

Udgivet d. 4. november 2015

Vi har tidligere skrevet meget om hvordan du skriver et godt blog-indlæg eller et godt Facebook-opslag. Men det er ikke alle, der er lige gode ved tasterne. Mange er bare bedre til at kommunikere via direkte tale.

I dette indlæg viser vi dig hvordan du let kommer i gang med at lave en podcast. I næste del viser vi dig hvordan du laver en video-blog.

Content Marketing er ubetinget den bedste måde at skabe ægte kontakt med dit købspublikum. Men vi kender alle “angsten for det hvide papir”; eller, løst oversat, følelsen af “Hvad pokker skal jeg nu skrive om?”

Det giver sig selv, at man får et langt bedre indtryk af en personlighed ved at høre en stemme, eller kigge dem lige i øjnene. Så er det godt, at vi nutildags har muligheden for let at skabe vores eget billede- og lyd-indhold.

Podcasting – hvad er det, og hvordan kommer jeg i gang?

Podcasting er egentlig bare et fancy ord for en online radio-udsendelse. Se det som dit eget radioprogram, hvor lytterne selv vælger hvornår de vil stille ind.

Man abonnerer på en podcast på samme måde som man abonnerer på en blog eller et nyhedsbrev. De fleste lytter til podcasts på deres smartphones. iPhones har f.eks. en indbygget podcast-app, der henter episoder ned fra Apples eget podcast-kartotek.

Hvem og hvor mange lytter til podcasts?

Antallet af podcast-lyttere i Danmark er stærkt stigende; specielt efter Apple indbyggede podcast-app’en i deres nyeste iPhones. Danmarks Radio har i længere tid udgivet deres radioudsendelser online som podcasts, og mange danskere er også begyndt at lave deres egne — f.eks. har komikerne Lasse Rimmer og Brian Mørk startet deres eget podcast-univers, lytbar.dk, med alt fra historiefortællinger til filmanmeldelser.

Danmarks Statistik melder, at i 2014 var antallet af danske podcast-lyttere 10% af befolkningen. Det var før podcasts blev “mainstream” i Danmark. I 2015 skete der lidt af en eksplosion, igen sandsynligvis fordi folk blev nysgerrige over hvad “det der podcast-ikon på min iPhone” betød. Vi kan roligt antage, at antallet af danske lyttere i dag er langt højere end 10% og stadig stigende.

Hvordan lytter folk til podcasts?

Hver gang, der udkommer en ny episode – eller afsnit, show, hvad man ellers vil kalde det – så vil ens podcast-app automatisk se, at der er udkommet noget nyt, og gøre abonnenten opmærksom på det.

Et podcast-afsnit kan være lige så langt eller kort som man ønsker. Det er i realiteten “bare” en mp3-fil, som folk henter ned og lytter til.

Hvad kan jeg bruge min egen podcast til?

Podcasts kan bruges til mange forskellige ting, f.eks.:

  • Nyheder og opdateringer på projekter
  • Interviews med medarbejdere
  • Fokus på relevante emner
  • Lytter-spørgsmål
  • Sjov og ballade

Det er som sagt endnu en måde at holde dig engageret med dit publikum på. Content Marketings fornemste opgave er at gøre dit publikum til dine kunder gennem vidensdeling. Jo mere viden, du deler ud, jo mere tilbøjelige er folk til at have dig i tankerne når de har brug for dine ekspertise.

Det handler også meget om personlighed. Hvis du har en skinnende personlighed i daglig tale, men halter ved tasterne, så er en podcast en strålende måde at få din personlighed frem. Kunder nutildags er lige så interesserede i, at de handler med en troværdig person, som de er i at produktet er godt.

Hvordan kommer jeg i gang med en podcast?

At lave sin egen podcast er let: Du har sådan set bare brug for en computer og en mikrofon.

Men for at podcaste effektivt skal din podcast være der, hvor podcastere finder deres indhold. Og den skal selvfølgelig være integreret med din hjemmeside.

Det er en kunst at lave godt podcast-indhold og holde sig engageret med sine lyttere. Sidstnævnte gør du f.eks. via din hjemmeside og dine sociale medier. Sørg for, at dine lyttere kan komme i kontakt med dig og stille spørgsmål. Du kan f.eks. opfordre dem til at sende deres egne “voicemails” ind til programmet, som du kan klippe ind i næste episode. Eller du kan læse deres emails højt og svare på dem i en episode.

Vil du komme i gang med podcasting sikkert og effektivt? Vi kan hjælpe dig både med teknikken og med at få den markedsført. Kontakt os og hør mere om hvad podcasting kan gøre for din virksomheds synlighed.

Læs videre om video-podcasting i del 2 →

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞