Anstalten ved Herstedvester: Netværksmøde i fængsel

Udgivet d. 19. oktober 2015

”Ryk direkte i fængsel” var så meget sagt, da vi mødtes uden for Anstalten ved Herstedvester. Men det gibber alligevel i en, når man holder foran den høje port som langsomt åbner sig, og man kan kører frem til hovedindgangen, spændt på om man skal indenfor murene. Netværksmødet blev holdt i lokaler udenfor fængslet og lignede et hvert andet mødelokale. Men indholdet på mødet var helt specielt, idet vi mentalt blev ledt ind bag murene og fik et indblik i hvad de indsatte og ansatte beskæftiger sig med i de danske fængsler og arresthuse anno 2014.

Det er ildsjæle der hver dag, i samarbejde med den enkelte indsatte, finder frem til netop hans eller hendes kompetencer og finder dermed ud af hvad vedkommende kan beskæftige sig med. For nogen er det at møde op i multihuset en kæmpe overvindelse og andre igen finder passionen, når de får et stykke træ i hænderne. Alle indsatte i de danske fængsler har både ret og pligt til beskæftigelse, som de får betaling for. Det er en meget vigtig brik i hele filosofien bag beskæftigelsen, nemlig at de indsatte så vidt muligt skal ud til en straffri tilværelse. De produkter/ydelser der bliver produceret sker ofte i tæt samarbejde med virksomheder i fængslernes nærområde, og de bliver solgt til priser der fastsættes således at de ikke er konkurrenceforvridende.

Jeg er helt sikker på, at flere af de fremmødte blev meget overraskede over bredden i Kriminalforsorgens virke. Det spænder vidt fra decideret løn/montage arbejde til produktionen af møbler til kontor og mødefaciliteter, æsker til bl.a. Dannebrogsordnen, specialfremstillede kuverter og over økologisk landbrug.  Både Per Hansen fra Anstalten ved Herstedvester og Peter Larsen fra Direktoratet, fortalte med en ægte passion for deres områder, dels som daglig leder af beskæftigelsen i Herstedvester og som overordnet ansvarlig for al produktion. 

Netværksmøde d. 10/4/2014

0 0 stemmer
Bedømmelse
Følg
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer

Helle er klar til at hjælpe

Kontakt (CTA)

Send en uforpligtende besked og lad os sammen finde ud af hvad vi kan hjælpe dig med.

Jeg sidder også klar ved telefonen på 43 71 25 25.

Helle Hviid
Kundechef hos I&D

Vi sender også et nyhedsbrev

Få vores blogindlæg sendt direkte til din indbakke. Så går du ikke glip af gode råd og seneste nyt om hvad vi går og laver. Du vil modtage en samlet mail per måned og vi lover at vi ikke sender dig spam. 🤞